Girls Like Us

Julkaistu 05.06.2015 17:14
Upeat Janni Hussi sekä Lotta Hintsa lanseerasivat 20.5. kampanjan, joka kantaa nimeä Girl Like Me, jonka olet voinut bongata Instagramista hashtageilla #girllikeme sekä #uskallanhymyillä. Kyseessä on ”nuorille naisille suunnattu itsetuntokampanja, jonka tarkoituksena on herätellä nuoria naisia arvostamaan itseään ja toisia naisia”. Janni ja Lotta pohjustavat kampanjan nettisivuilla aihetta toteamalla, että kampanjan tavoitteena on auttaa nuoria naisia ymmärtämään, miten välttyä turhilta ulkoisilta paineilta ja miten niitä voi käsitellä. Tämä aihe on myös erittäin lähellä Deja-tyttöjen sydämiä, sillä olemme alalla, joka elää ja hengittää ulkonäöstä. Tässä blogipostauksessa haluammekin esitellä kolmen tanssijamme näkemykset siihen, miten he selviävät näiden paineiden kanssa niin keikkaelämässä kuin arkipäivässä.

Kukaan ei voi kieltää sitä, ettei showbisneksessä ulkonäkö olisi keskeinen asia. Se on ensimmäinen asia, jonka asiakas näkee tavatessaan meidät tai nähdessään mainoksemme. Tanssishow’mme aikana ei paljon huulta heitetä, joten yleisölle jäävä mielikuva syntyy vain visuaalisista elementeistä. Meidän tulisi olla hyvässä kunnossa vuoden ympäri, ja mikäli näin ei ole, meitä on luvallista arvostella. Se kuuluu alaan, ja tiedostamme sen. Haluamme kuitenkin itse käsittää olevamme jotain paljon muutakin – joukko itsenäisiä, ahkeria naisia, jotka saavat paljon aikaiseksi aivan omin voimin. Identiteettimme rakentuu vahvemmalle pohjalle kuin vain ulkonäölle – se rakentuu yhteishengelle, jossa jokainen tyttö kannustaa toista riippumatta iästä, kokemuksesta tai ulkonäöstä.  

Haastattelimme kolmea tanssijaamme aiheesta. Vastaukset tarjoavat hieman erilaisen näkemyksen tanssijoiden elämään; kaikki ei suinkaan pyöri ulkonäön ympärillä ja showbisneksessä toimiminen on opettanut arvostamaan sisäistä kauneutta. 

dejavu_061.jpg

Emmi

Emmi on ryhmämme konkari, joka on kohdannut tanssijan uransa aikana kaikkea mahdollista. Hän kokee, että ulkonäköpaineet ovat kohdistuneet hänen kohdallaan eritoten vartaloon. Hiuksia ja ripsiä saa aina lisättyä ja meikillä peitettyä virheitä, mutta tanssijoina kroppamme ovat aina esillä. Jos omasta kehostaan on epävarma, se myös näkyy lavalla.

Emmin mielestä luonnollinen kauneus on lähtöisin henkilön omasta käytöksestä; luonnollisen kaunis nainen on hyväntuulinen ja itsevarma. Terveet elämäntavat ja esimerkiksi riittävä uni pitävät niin ihon kuin mielen kunnossa. Emmi kehottaa ulkonäköpaineiden kanssa kamppailevia muistamaan, että mediassa näkyvät kuvat vastaavat harvoin todellisuutta. Kuvat ovat aina käsiteltyjä, niin lehdissä kuin somessa. Jos tuntuu, että oma elämä pyörii liiaksi ulkonäön ympärillä, on aivan sallittua hetkeksi vaihtaa maisemaa ja vaikka myös porukkaa. Se voi tarjota uutta perspektiiviä myös omiin odotuksiin. 

dejavu_063.jpgJanina

Ryhmämme uusimpia tulokkaita edustava Janina on kerännyt viime vuosien aikana paljon uutta itsevarmuutta niin omaan ulkonäköön kuin käytökseenkin. Nuoret naiset voivat lohduttautua sillä, että vaikka ulkonäköön kohdistuvat paineet eivät kenties hellitä, niistä oppii hiljalleen olemaan välittämättä. Janina on hyvä roolimalli nuorille tytöille, sillä tällä hetkellä hän ei haluaisi muuttaa mitään itsessään. Aiemmin tietyt ulkonäköön liittyvät asiat ovat häirinneet, mutta hän on päässyt niistä yli itsevarmuuden lisääntyessä. Pienet jutut menevät kyllä ohi! Tärkeintä on kuitenkin olla mukava ja avoin muille ihmisille – sisäinen kauneus paistaa kaiken läpi. 

Janinan neuvo nuorille naisille on yksinkertainen: ole oma itsesi! Minkään muun esittäminen ei pitkällä tähtäimellä toimi. Se voi joskus olla vaikeaa niin mediasta kuin kaveriporukalta tulevien paineiden vuoksi, mutta tärkeintä olisi uskaltaa olla juuri sellainen kuin on. 

dejavu_062.jpgTanja 

Tanja on joutunut kohtaamaan ulkonäköpaineita elämässään pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä hän oli ulkonäkönsä vuoksi koulukiusattu. Kuvankaunis Tanja sai onneksi kerättyä itsevarmuutta muun muassa tanssiharrastuksen parissa, ja ei enää suostuisi kuuntelemaan vastaavaa palautetta ulkonäöstään. Myös menestys muilla elämän osa-alueilla, kuten päivätyössä, on parantanut itseluottamusta. Nykyään hän viihtyy parhaiten lähes naturellina, ja meikkaaminen merkitsee lähinnä omien parhaiden puolien korostamista. Kaikkia ei luonnollisesti voi miellyttää, sillä kauneusihanteita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. 

Tanja kehottaa unohtamaan ulkonäköpaineet, ja tekemään niin kuin itse haluaa ja mikä tuntuu itsestä hyvältä. Myös omasta henkisestä hyvinvoinnista huolenpito on tärkeää, sillä se auttaa pitkällä tähtäimellä. Omaa itseään ei tulisi lähteä muokkaamaan muiden paineiden vuoksi. 

Déjà-Vu muistuttaa jokaista nauttimaan elämästään ja unohtamaan aina hetkeksi ulkopuolelta tulevat paineet. Kesällä kaunein asusteesi on hymysi - muista käyttää sitä!

xoxo,
Déjà-Vu


Jaa blogikirjoitus:   

JULKAISUT