Lajikokeilut ykkösellä - tanssia, joogaa ja rullausta

Julkaistu 11.09.2015 19:00
Kuten olemme jo aiemmin kertoneet, Dejat treenaavat Kuntokeskus Ykkösen tiloissa Kouvolassa. Tanssillisten koreografioiden hiomisen lisäksi Ykkösellä käydään treenaamassa myös vapaa-ajalla sekä kuntosalin puolella että erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Kuntokeskuksen ystävällinen ja innostava henkilökunta tarjoaa motivoivat puitteet harrastaa liikuntaa ja pitää itsestään huolta, joten jos vielä mietit syksyn treenien aloittamista, Dejat suosittelevat lämpimästi tutustumaan Ykkösen ryhmäliikuntatarjontaan täältä.

Syksyn ohjelmistoon on tulossa lokakuussa Les Millsin Bodycombat -treeni, jota myös Dejat odottavat innolla. Syksyn pimenevinä iltoina on hyvä lähteä hakemaan energiaa ja purkamaan työviikon ja keikkaelämän paineita sykettä nostattavalla nyrkkeily- ja potkutyyppisellä tunnilla, jonka jälkeen on superenerginen olo! Seuraa Ykkösen Facebook-sivua sekä nettisivuja, niin tiedät missä mennään!

ykkonen.jpg

Loppukesän fiilis ja hämärtyneet illat vaikuttivat myös meidän lajivalintoihimme. Katselimme Dejojen kanssa Ykkösen laajaa ryhmäliikuntavalikoimaa ja tanssijat kävivät erilaisilla tunneilla hakemassa arkeen energiaa, jaksamista, lihasvoimaa, liikkuvuutta sekä ennen kaikkea hyvää oloa. Tässä blogikirjoituksessa pääset lukemaan tyttöjen kokemuksia ja kommentteja erilaisten tuntien kokeilusta.

dejavu_ykkonen2.jpgSyksyisen pimenevät illat houkuttelevat sykettä nostattavien tuntien lisäksi myös kehonhuoltoon! Dejat suosittelevat!

Ennen rauhallisempia kokemuksia kävimme hakemassa vauhtia Les Mills Sh`Bam tunnilta. Tunti oli sopivasti juuri ennen omia tanssitreenejämme. Tunnilta haimme alkulämpöä ja fiilistä omiin tanssitreeneihimme – ja se kannatti. Ohjaaja oli todella innostava, piristävä, leikittelevä ja kannustava! Hymyilevä ohjaus vei koko vartalon mukaan rytmeihin genren vaihtuessa lattarista hiphopiin tunnin aikana. Paras fiilis tuli ehdottomasti siitä, että musiikki vei liikettä rennosti eteenpäin innostaen uudetkin kokeilijat mukaan, ja päivän treeni tuli tehtyä kuin huomaamatta. Tunnin huipensi hauska musikaalityyppinen tanssi, jossa jokainen sai loistaa ja hassutella oman mielen mukaan. Tällä tunnilla onnistumisen kokemukset ja hyvä mieli olivat laatutakuuna Dejojen mielestä koko tunnin ajan – niin hyvillä mielin ja paidat hikisinä tunnilta lähdettiin. Upea tunnelma, kiitos ihana Ksenia!

dejavu_ykkonen5.jpg

Sh`Bam -tunti toi meille samankaltaisen fiiliksen kuin olisit ollut esiintymässä ja pitämässä hauskaa ystävien kanssa! Kuvassa Dejat ovat esiintymässä Ykkösen pikkujouluissa viime vuonna. Pikkujoulukauden lähestyessä muistathan, että voit tilata meidät pikkujoulujen ohjelmanumeroksi!

dejavu_ykkonen.jpg

Dejat treenaavat monipuolisesti omien tanssitreenien ohella. Tanssitreeneissä keskitymme koreografioiden hiontaan sekä tanssien läpikäyntiin, joten liikkua täytyy myös omalla ajalla. Dejat suosittelevat poimimaan Ykkösen valikoimasta itselle sopivat, miellyttävät ja motivoivat tunnit, jotta treenaaminen tuntuu mielekkäältä.

Toisena päivänä haimme energiaa Ykkösjoogasta Tiina K:n opastuksella. Ohjaajan tarkat, ammattitaitoiset ja asentojen linjauksiin keskittyvät ohjeet tekivät tunnista erittäin mieluisan kokemuksen. Tunnilla käytiin läpi liikkuvuutta, koordinaatiota ja lihasvoimaa vaativia liikkeitä monipuolisesti. Rentoutta, mielen mukana oloa ja hengitystä korostettiin tunnilla paljon. 

Kokonaisuus oli erittäin rentouttava ja tunti oli voimaannuttava kokemus. Tytöt kokivat, että erityisesti selän ja lantion liikkuvuutta harjoittavat liikkeet olivat parasta antia tunnilla. Tunnin jälkeen oli upea olo! ”Tuntuu että veri kiertää lämpimästi ympäri vartaloa ja samalla aikaa on erittäin rentoutunut ja kevyt olo”, sanoi tanssijamme Riina tunnin jälkeen. Kiireetön tunnelma kehossa tuli jäädäkseen ja tytöt istuivat tunnin jälkeen pitkän tovin pukuhuoneessa jutellen. Rappusia alas kävellessä jalat kuitenkin tuntuivat tutisevan lihasväsymyksestä – tunti siis antoi myös haastetta ja voimaa sitä haluaville. ”Parasta oli, että pystyit itse säätelemään liikkeiden haastavuuden omien voimavarojen mukaan. Jos tahdot tehdä liikkeet kevyemmin, se onnistuu ja jos kaipaat enemmän haastetta niin ohjaaja antaa sinulle vinkkejä, miten parantaa suoritustasi. Tunnilla mentiin omien voimavarojen ja vartalon ehdoilla”, tanssijamme Janniina kuvailee.

dejavu_ykkonen4.jpg

Yhteistyökumppanimme Leader tarjoaa tanssijoillemme lisäravinteet treenaamisen tueksi.

Tanssijamme Minna ja Riina suosittelevat kaikkia lukijoita kokeilemaan rullausta Saran opastuksella. Minna kertoo, että rullauksessa käytiin läpi reiden etu- ja takaosat, reiden ulko- ja sisäsyrjät sekä pakarat. ”Aluksi rullaus tuntui vähän kivuliaalta ja tunsin kuinka lihaksissa on kireyttä”, Minna kertoo. Rullauksen painetta ja kovuutta säätelemällä rullaus tuntui erittäin mielekkäältä, ja muutaman kerran jälkeen tuntui että lihakset rentoutuivat. ”Jo muutaman rullauskerran jälkeen lihasryhmät pehmenivät ja lihasjäykkyydet kehossa vähenivät, tunne oli upea!”, tanssijat havainnollistivat. Lopuksi tunnilla käytiin läpi vielä yläselkä ja niska, jonne rullaus teki todella hyvää. Minna ja Riina toteavat innoissaan, että ”Rullaukseen jäi koukkuun ja tästä taitaa tulla yksi Dejojen palauttavista vakiotreeneistä!”.

dejavu_ykkonen3.jpg 

Kuviot kuntoon viikonlopun keikalle!

Dejat kiittävät Kuntokeskus Ykköstä ihanista hetkistä liikunnan parissa! Tällä viikolla voit nähdä tytöt taas Ykkösellä niin vapaa-ajalla kuin omissa tanssitreeneissään hiomassa viikonlopun NRJ -bileristeilyn kuvioita kuntoon!

Lippuja voit vielä tilata täältä. Nähdään risteilyllä!

xoxo,
Dejat

 


Jaa blogikirjoitus:   

JULKAISUT