Making of: Kameran edestä kulisseihin

Julkaistu 02.02.2015 17:35
Vaikka suurin osa keikoistamme liittyykin mielipuuhaamme tanssiin, on Déjà-Vun muuntautumiskykyisistä naisista moneksi. Yli 10 vuoden esiintymiskokemus keikkalavoilta, tapahtumista, kuvauksista ja jopa teatterin lavalta antaa varmuutta hypätä ennakkoluulottomasti rooliin kuin rooliin. Tanssijamme ovatkin saaneet hyvää palautetta paitsi ammattitaidostaan myös maanläheisestä asenteestaan, ja muun muassa näiden ominaisuuksien ansiosta yhteistyön tekeminen kanssamme on helppoa – ja ennen kaikkea hauskaa!

Kuluneen parin viikon aikana tanssijamme ovatkin päässeet hyödyntämään esiintymiskokemustaan tanssi- ja promootiokeikkojen lisäksi tv-kuvauksissa. Kuvaustilanteet ovat aina erilaisia, ja kuvauspäivät saattavat venyä joskus pitkiksi, sekä sisältää paljon odottelua tai muuten haastavia olosuhteita. Näissä tilanteissa ammattitaidon merkitys korostuu entisestään, ja käyttäytyminen kuvauspaikalla on suuressa roolissa. Tällä kertaa pääsimme työskentelemään kuitenkin tuttujen työryhmien kanssa, joten toimintatavat olivat puolin ja toisin jo hallussa.

Latela, TV2 9.4. alkaen

Ensimmäiseksi kerromme tarkemmin Latela tv-sarjan kuvauksista. Latela kertoo kahdesta pirkanmaalaisesta autotallista, jonka jäsenet mittelevät realitysarjassa siitä, kumpi porukka rakentaa hienomman auton. Kummallakin tallilla on käytettävissään 3 000 euroa ja 30 päivää aikaa ostaa auto ja rakentaa siitä esittelyauto American Car Show -tapahtumaan. Tanssijamme Silja ja Riina osallistuivat Mouhijärvellä järjestettyihin ulkokuvauksiin, joissa he pääsivät kannustamaan tiimiä rallikisan tiimellyksessä. Kumman tiimin puolella tytöt olivatkaan – se selviää sarjaa katsomalla. ;)

dejavu_latela.jpg

Silja, Riina & Heikki Silvennoinen, tuttavallisemmin ”Hessu”, matkalla Mouhijärvelle.

Ulkokuvauksissa on aina omat haasteensa, sillä esimerkiksi sääolosuhteisiin on mahdotonta vaikuttaa. Kuvauspäivä jouduttiinkin kertaalleen siirtämään huonon sään vuoksi, mutta onneksi kuvaukset päästiin viimein suorittamaan loppuun. Itse kuvauspäivänä sää oli pakkasen puolella, mutta onneksi Silja ja Riina eivät antaneet kylmyyden ja pikkupakkasen häiritä! Vaikka vaatetus oli säähän nähden vähäinen, tauoilla pidettiin huolta siitä, että tytöt saivat lämmitellä tarpeeksi. Talvisista ulkokuvauksista meillä onkin jo aikaisempaa kokemusta muutaman vuoden takaa, kun osallistuimme Apulannan Zombeja-musiikkivideon kuvauksiin.

latela_dejavu.jpg

Kuvausten työryhmä. Latelan päätähtiä ovat mm. Heikki Silvennoinen ja Ville Myllyrinne. Latelan 2. kauden jaksot TV2:ssa ja Yle Areenassa 9.4. alkaen. Lisää kuvia päivästä Latelan Facebook-sivuilta.

NHL – without a map, ISTV huhtikuu 2015

Hassu sattuma sinänsä, mutta myös toisissa tämän vuoden tv-kuvauksissamme autot olivat suuressa roolissa. NHL Without a Map on ohjelmasarja, jossa juontajaherrat Juho ”J-Man” Manninen ja Juhani ”Putcola” Putkonen matkustavat ympäri Amerikkaa ihmetellen maailman kovimman jääkiekkoliigan hienouksia. Rentohenkinen ja huumoripitoinen ohjelma rikkoo rajoja ja sen viehätys piileekin juuri siinä, ettei katsoja voi missään vaiheessa arvata, mitä seuraavaksi tapahtuu. Sarjan kolmannen tuotantokauden kuvaukset aloitettiin viime viikolla Suomessa, ja nyt herrat ovatkin jo lentäneet rapakon taakse. Viime kaudella ohjelmassa tavattiin kaikki Suomen kirkkaimmat lätkätähdet aina Mikael Granlundista Teemu Selänteeseen. Innolla jäämme odottamaan mitä pojat ovat nyt keksineet, ja keitä NHL-sankareita ohjelmassa tullaan tänä vuonna näkemään.

NHLwam_dejavu_autoasi.jpg

Meikit, vaatteet, hiukset – CHECK! Hanna, Anu ja Janina valmiina kuvauksiin!

Yhteistyömme NHLwamin tekijöiden kanssa ei suinkaan alkanut vasta nyt, vaan herrat ovat meille tuttuja aikaisemmista yhteistöistä. Ehkä muistanetkin, että pojat olivat juontamassa Déjà-Vun lanseeraustilaisuuden Casinon Fennia-salongissa viime kesäkuussa? Tällä kertaa tavoitteena oli kuvata niin ikään vanhalle tutullemme Autoasi-ketjulle mainospätkä, joka tullaan näkemään alkavalla NHLwam-kaudella. Tämähän sopi meille paremmin kuin hyvin, sillä molemmat yhteistyöt ovat olleet ja tulevat jatkossakin olemaan tärkeitä ryhmällemme.

NHLwam_dejavu_autoasi_03.jpg

Nyt tulee puhdasta! Kuvaamassa NHLwamin monitoimimies Juho Manninen.

Kuvauspaikkana toimi Autoasi Motomer Espoossa. Ryhmästämme kuvauksiin osallistuivat Hanna, Anu ja Janina, jotka pääsivät loistamaan kameran edessä, sekä pian äitiyslomalle jäävä Marika, joka puolestaan hääräsi kulisseissa auttaen kuvausjärjestelyissä sekä tyttöjä että tuotantotiimiä. Sarjassa tanssijoitamme tullaan näkemään parissakin eri kohtauksessa – tätä tuskin maltamme odottaa! Mutta millä tavoin Autoasi, Déjà-Vu ja Putcolan päiväunet liittyvätkään toisiinsa? Se selviää ainoastaan katsomalla NHLwamia! Muista seurata herrojen matkaa livenä myös sosiaalisen median kautta.

NHLwam_dejavu_autoasi_02.jpg

Kuvausten koko työryhmä yhdessä koossa. Lopputulosta odotellessa!

Suuri kiitos kumppaneillemme näistä upeista mahdollisuuksista! Ensi viikolla kerromme muun muassa viime viikonloppuna olleesta NRJ Extravadance –risteilystä sekä Winter Assembly –tapahtumasta. Stay tuned!

xoxo,
Déjà-Vu

Jaa blogikirjoitus:   

JULKAISUT