Päivän teema: kuuntele itseäsi

Julkaistu 30.09.2015 21:10
Tanssiryhmämme vakituisiin yhteisiin aktiviteetteihin kuuluu hyvinvointipäivä, joka järjestetään noin kolmen kuukauden välein. Päivän tarkoituksena on motivoida pitämään huolta omasta kehosta ja mielestä sekä antaa uusia ideoita treeneihin. Viime sunnuntaina kokoonnuimme tällä kertaa Kouvolan päässä tsekkaamaan menneiden kuukausien tulokset sekä kokeilemaan muutamaa uutta treenimuotoa. Ohjelman takana oli jälleen ryhmämme HR-vastaava Janniina – suuri kiitos hänelle!

dejavu_04.pngPäivä lähti käyntiin kehonkoostumusmittausten seurannalla. Edelliset mittaukset olivat huhtikuussa – seuraavat joulukuussa.

Janniina oli järjestänyt meille myös erikoisvieraan, Street Workout-lajin Suomen mestarin Aaro Helanderin. Lajin nimi on hieman hämäävä, sillä Street Workoutissa ei ole kyse kadulla tapahtuvasta treenauksesta, vaikka niin voisi nopeasti kuvitella. Lajissa harjoituksia ja liikkeitä tehdään oman kehon painolla, ja tyypillisiä liikkeitä ovat esimerkiksi käsilläseisonta tai vaikkapa leuan vetäminen yhdellä kädellä. Aarolla on myös näyttöä tietotaitonsa takana, sillä hän on Kouvolan Urheiluakatemian fysiikkavalmentaja ja kehonpainoharjoitteluun erikoistunut personal trainer. 

dejavu_02.png

Kiitos Aaro! Päivä piti sisällään paljon uutta tietoa ja uusia treenikokemuksia. 

Aaro piti meille ensin henkiseen valmennukseen keskittyvän luennon, joka piti sisällään myös paljon vapaamuotoista keskustelua. Stressi ja sen vaikutukset tuntuvat monen tytön arjessa, sillä töiden, opiskelujen ja vaativan tanssiharrastuksen yhdistäminen on haastavaa. Lopputuloksena loimme kolmen kohdan muistilistan, joilla pääsemme varmasti parempiin tuloksiin niin yksilöinä kuin ryhmänäkin.

  1. Kuuntele itseäsi ja omaa kehoasi.
  2. Hyväksy itsesi kaikilla tasoilla.
  3. Ainoastaan positiiviset asiat rakentavat ihmisten välisiä suhteita. Ainainen kyräily ei siis auta ketään!

Henkisen valmennuksen jälkeen siirryimme treenin pariin, joka ei tällä kertaa ollut sykkeitä taivaisiin vievä tappotreeni. Kävimme läpi lämmitteleviä liikkeitä, joiden avulla todella pystyi huomaamaan oman kropan jumit. Viimeisenä harjoittelimme myös käsilläseisontaa sekä ”pitoja”, joissa kroppa pyritään pitämään paikallaan käsien varassa. Ehkä näet tämän keikoillamme jatkossa?

dejavu_03.png

Yksinkertaiselta näyttävä liike: käsien nostaminen kyynärpäät maassa. Tämä liike osoittaa hyvin piilevät jumit olkapäissä ja yläkropassa. Kuinka korkealle sinä saat kätesi tästä?

Onneksi viikonlopulle sattui vielä viimeisiä lämpimämpiä päiviä, sillä viimeisenä ohjelmanumerona oli vuorossa kesän hittilaji suppailu. Tanssijamme Veronika oli järjestänyt yhdessä LahtiPron kanssa suppailulaudat Käyrälämmen rantaan, jossa kävimme leikkimielisen viestikilpailun. Kaikki pysyivät onneksi kuivana, ja laji sai ainakin Deja-tytöiltä kymmenen pistettä. Kiitos Veronika ja tottakai LahtiPro! 

dejavu_01.png

Kilpailusta huolimatta jokaiselle jäi voittajafiilis tästä lajista!

Ensi viikonloppuna pääsemme jälleen keikkailun makuun! Perjantaina tyttömme esiintyvät niin Helsingissä yksityistilaisuudessa kuin NRJ Extravadance –risteilyllä Turusta lähtevällä M/S Silja Galaxylla. Tsekkaa tapahtuman FB-event täältä ja hanki kiireen vilkkaa lippusi!

xoxo,
Déjà-Vu


Jaa blogikirjoitus:   

JULKAISUT