Vinkkejä venyttelyyn

Julkaistu 21.07.2015 01:29
Yhteistyömme SATS ELIXIAN kanssa tarjoaa meille upeita etuja, kuten esimerkiksi jokaviikkoiset treenimme SATS Elielillä aivan Helsingin keskustassa rautatieasemalla. Ajoittain pääsemme nauttimaan myös ohjatuista treeneistä, ja tällä kertaa vuorossa oli Prformance-sarjan uusimpiin tulokkaisiin kuuluva Mobility. Vakkariohjaajiimme kuuluva Personal Trainer Luukas Tukia tuntee jo monet treenit meille ohjanneena tarpeemme, vahvuutemme ja heikkoutemme, joten hänen oli helppoa ohjata juuri meille sopiva tunti!

Prformance Mobility –tunnin ehdottomia plussia on se, että sen sisältö on muuttuva. Tunti voidaan muokata sopivaksi osallistujille, ja samalla kyseisen ryhmäliikuntatunnin sarjakäyttäjä ei joudu joka kerralla toistamaan samoja liikkeitä. Tämänkin tunnin aloitimme kartoittamalla toiveitamme, jumipaikkoja ja myös rajoitteita; joku ei voi kyykätä polven vuoksi, toisella on rintarangan jumia ja niin edelleen. Luukas sai yhdistettyä nämä kaikki huikeaksi treeniksi, joka jätti kaikille, parempaa sanaa löytämättä, vetreämmän olon!

Aloitimme tunnin muutamalla kehonhallintaan keskittyvällä liikkeellä, aktivoimme keskivartaloa ja availimme pahimpia kehon jumeja. Samalla tuli testattua, mitkä olivat senhetkiset lukot – ja mikä ero niissä olikaan tunnin päätyttyä! Tunnin loppupuolella otimme avuksemme kuminauhat, joilla saimme lisättyä venytyksiin lisää tehoa.

Haluamme jakaa kanssasi kolme tehokasta venytystä koko kropan liikkuvuuden lisäämiseksi!

1. Takareiden venytys

dejavu_0702b.png

Tässä venytyksessä kuminauhalla avustetaan takareiden venytyksessä. Aloitus on perusasennosta, jossa jalka on suorana maassa ja kuminauha kulkee jalkapohjan alta. Nosta jalka suoraan ylös ja venytä takareittä tarvittaessa vetämällä kuminauhaa alaspäin. Pidä hetki, ja vaihda asentoa kuljettamalla jalka suorana kehon yli ensin oikealla ja sitten vasemmalle. Nämä venytykset vasta tuntuvatkin! 

2. Yläkropan venytys

dejavu_0701.png

Kiinnitä kuminauha hieman silmien korkeuden yläpuolelle ja pujota kätesi sen läpi. Vaihtelemalla asentoasi saat venytyksen tuntumaan joko ojentajassa, leveässä selkälihaksessa tai rintalihaksessa. Ota mallia Marikasta! 

3. Sisäreisien venytys

dejavu_0703.jpg

Kiinnitä kuminauha melko lähelle maata ja pujota itsesi sen läpi. Aseta kuminauha lantion kohdalle ja asetu maahan polvillesi. Viemällä lantiota edes ja taakse hitaasti saat venytyksen tuntumaan eri kohdissa!

Suosittelemme ehdottomasti Prformance Mobility –tuntia jokaiselle, joka haluaa parantaa kehonsa liikkuvuutta ja huoltaa lihaksiaan. Tunnille osallistumiseen ei ole muita rajoitteita kuin akuutti vaiva, joka estää perusliikkeiden tekemisen. Se sopii mainiosti myös esimerkiksi vammasta kuntoutujalle. Tsekkaa SATS ELIXIAN nettisivuilta, mistä löydät lähimmän Mobility-tuntisi!

dejavu_0704.jpg

Huikea vinkki venytykseen – niskan päälle lisäpaino! Saat hivutettua itseäsi alaspäin vuorotellen jännittämällä ja rentouttamalla etureisiä. Jansku näyttää, miten homma hoidetaan!

 

xoxo,
Déjà-Vu


Jaa blogikirjoitus:   

JULKAISUT